Terberg Techniek presenteert de ombouw van een mobiele graafmachine van diesel naar elektrisch, met waterstof brandstofcel

23-12-2022 08:28:22 - Terberg Techniek

Voertuig modificatie specialist Terberg Techniek presenteert met trots de ombouw van een mobiele graafmachine van diesel naar elektrisch, met een waterstof brandstofcel. Na de introductie van de E-PowerPack om een betonmixer en een zware autokraan aan te drijven, heeft Terberg nu een waterstofoplossing ontwikkeld, de H2-PowerPack, voor machines in de bouw, zoals mobiele graafmachines.

Speciale dank gaat uit naar klant Scholman, de trotse eigenaar van twee Liebherr 916 Litronic mobiele graafmachines met Terberg H2-PowerPack, en naar Liebherr voor hun steun om dit project tot een succes te maken.

Daarnaast ontwikkelt Terberg Techniek een waterstof generator set gericht op bouwplaatsen om elektrische machines op te laden, en gericht op wagenparkeigenaren wanneer het elektriciteitsnet niet voldoende stroom kan leveren. Deze Terberg H2-GenSet zal naar verwachting ca. medio 2023 geïntroduceerd worden.

Terberg E-PowerPack

In gebruik bij Mebin.

Terberg E-PowerPack
Terberg H2-PowerPack

In gebruik bij Scholman.

Terberg H2-PowerPack
Preview van Terberg H2-GenSet

Met waterstofbrandstofcel.

Preview van Terberg H2-GenSet

SPECIALIST IN TRUCKMODIFICATIES EN OPLOSSINGEN