Aflevering Palfinger PK 165.002 TEC7

12-4-2021 12:56:00 - Terberg Techniek

Terberg Techniek Baarlo leverde onlangs de 1e Palfinger PK 165.002 TEC7 af in het korte bestaan als Palfinger Dealer.

Een geweldige mooie opdracht van Louis Huys Speciaaltransport en Kraanverhuur B.V. uit Venlo- Blerick voor Terberg Techniek Baarlo, die in samenwerking met Palfinger Nederland op een Scania R 500 B8x2*6 heeft voorzien van een Palfinger PK 165.002 TEC7 autolaadkraan.

De nieuwe Palfinger PK 165.002 TEC7 serie is de meest moderne autolaadkraan in zijn klasse en is uitgevoerd met een scala aan hightech opties. Zo heeft de kraan een hydraulisch bereik van 18,6 meter, middels 8 hydraulische uitschuifdelen. Een fly-jib met 6 hydraulische uitschuifdelen brengt het totaal hydraulisch bereik op maar liefst 31,1 meter.

Het unieke P-boom concept zorgt voor een zeer stijf en stabiel mastontwerp in combinatie met een zeer laag eigen gewicht. Verder is de kraan voorzien van een 3,5 tons hijslier, die kantelbaar op de hoofdarm is gemonteerd. Zonder de lierkabel of kabelschijven te demonteren is de kraan, met fly-jib geheel in- en uitvouwbaar.

Daarnaast blijft de lierkabel constant op spanning door het RTC systeem, waardoor de lierkabel altijd perfect wordt geleid op de liertrommel. De 4-assige Scania trekker is tevens voorzien van een extra steunpoot, gemonteerd aan de voorzijde van de cabine, waardoor een zeer grote hefcapaciteit van de kraan in het gebied voor de cabine wordt gerealiseerd. De ruimte aan het chassis is volledig uitgenut middels tailor-made RVS spatschermen en gereedschapskisten. Een op maat gemaakte ballast bak die bovenop de schotelplaat met twistlocks bevestigd kan worden maakte deze opbouw compleet.

Wij wensen Louis Huys Speciaaltransport en Kraanverhuur B.V. uit Venlo- Blerick heel veel werkplezier met deze schitterende combinatie waar wij als Terberg Techniek Baarlo erg trots op zijn!

SPECIALIST IN TRUCKMODIFICATIES EN OPLOSSINGEN